duminică, 20 mai 2012

Ceaiul de salvie beneficii


Utilizari frecvente
Potrivit lui Earl Mindell "Herb Biblia" (Earl Mindell, R.Ph., dr., 1992), salvie ceai este cel mai bine folosit pentru a calma gingiile inflamate si dureroase, pentru a ajuta la usurinta de gaze intestinale sau dureri de supraalimentare.

Utilizari legendare
Potrivit lui Geoffrey Chaucer "The Canterbury Tales" (scris ca. 1387-1400), salvie ceai era beat şi folosit pentru a curata ranile si vindeca arme rupte.

Utilizările tradiţionale
Respectat botanist britanic Nicholas Culpeper recomandat ceai de salvie (salvie sau fierte în vin), pentru gura sau gâtul inflamat la "ajutoarele de memorie" şi pentru a ajuta la usurinta orice problemă a "părţilor secrete dintre bărbat şi femeie."

Speculaţie
Culpeper a recomandat, de asemenea, o ceaşcă de ceai de salvie pentru a reduce transpiraţii nocturne cauzate de tuberculoză. Teoria este ca ceaiul de salvie ar putea reduce transpiraţii nocturne la femeile aflate la menopauză, dar acest lucru nu a fost dovedit în testele medicale.

Fun Fact
Potrivit "The New Ierburi vindecatoare: Ghidul Classic la medicamente mai bune Naturii" (Michael Castleman, 2001), salvie uscate de ceai a fost atât de admirat de către chinezi, care a fost folosit de către olandeză a barter cu China în 1600.


salvia Beneficii


Salvia are una dintre cele mai lungi istorii de utilizare a oricărei plante medicinale sau culinare. Egiptenii antici folosit ca un medicament de fertilitate (Bown, 1995). În primul secol CE medicul grec Dioscorides a raportat că decoct de salvie apoasă oprit hemoragia de răni şi ulcere curăţate şi răni. El a recomandat, de asemenea, suc de salvie in apa calda pentru raguseala si tuse. Acesta a fost folosit de botanisti extern pentru a trata entorse, edeme, ulcere, şi sângerare. Pe plan intern, un ceai facut din frunze de salvie a avut o istorie lunga de utilizare pentru a trata dureri de gât şi de tuse, de multe ori de gargara. Acesta a fost, de asemenea, folosit de botanisti pentru reumatism, sangerarile menstruale excesive, şi să se usuce la laptele de mama care alapteaza atunci cand a fost oprit. Acesta a fost remarcat în special pentru consolidarea sistemului nervos, imbunatatirea memoriei, şi ascuţirea simţurilor. salvie a fost oficial enumerate în Statele Unite Farmacopeea 1840 - 1900.

Ceai salvie sau infuzie de salvie este un agent de valoros în delirul de febra şi în entuziasmul nervos care însoţeşte frecvent bolile cerebrale şi nervos. Ea are o reputaţie considerabilă ca un remediu, administrat în doze mici şi adesea repetate. Este extrem de funcţionare ca un tonic stimulent in debilitate a stomacului şi a sistemului nervos şi, în general, slăbiciune de digestie. Acesta a fost motivul pentru care chinezii de prim rang, oferindu-l la ceai preferinţa lor. Acesta este considerat un medicament util în febră tifoidă şi benefic în biliousness şi reclamaţii hepatice, probleme renale, hemoragie la plămâni sau de stomac, pentru răceli în cap, precum şi dureri în gât, amigdalită, rujeolei, pentru dureri în articulaţii, letargie şi paralizie. Acesta a fost folosit pentru a verifica transpiraţie excesivă, în cazuri ftizie, şi este util ca o emmenagogue. O ceasca de infuzie puternica va fi gasit bun pentru a calma dureri de cap nervos.

E Comisia german a aprobat pentru uz intern uşoară transpiraţie excesivă şi gastrointestinale, precum şi pentru uz extern, în condiţii de inflamate ale membranelor mucoase ale gurii şi gâtului. Un studiu nepublicat, german preliminar cu oameni care sufera de transpiratie excesiva a constatat că fie un extract de frunze de uscat sau de o infuzie de frunze de transpiraţie redus cu mai mult de 50%.

În Germania, salvie ceai este, de asemenea, aplicat local, ca o clatire sau gargled pentru inflamatiile. Extract de salvie, tinctura, ulei esenţial şi sunt utilizate în toate medicamentele preparate pentru gurii şi gâtului şi ca remedii gastro-intestinale în lichid (de exemplu, suc), şi forme solide dozate (Leung şi Foster, 1996; Wichtl şi Bisset, 1994).

salvie a fost folosit în mod eficient pentru infectii ale gatului, abcese dentare, gingii infectate si ulceratii bucale. Acizii fenolici în salvie sunt deosebit de puternic faţă de Staphylococcus aureus. In vitro, salvie petrolului sa dovedit a fi eficient atât împotriva Escherichia coli şi a speciilor de Salmonella, precum şi faţă de fungi filamentoşi şi drojdii, cum ar fi Candida albicans. Salvia are, de asemenea, o acţiune astringent, datorita continutului de tanin relativ mare şi poate fi utilizat în tratamentul diareei infantile.

Acţiunii sale antiseptice este de valoare în cazul în care exista o infectie intestinala. Acid rozmarinic contribuie la planta anti-inflamator de activitate.

Salvia are o acţiune anti-spasmodic, care reduce tensiunea în musculaturii netede, şi poate fi utilizat într-o inhalare de aburi pentru atacuri de astm. Este un remediu excelent pentru a ajuta la eliminarea congestiei mucoasei în căile respiratorii şi pentru controlul sau prevenirea infecţiei secundare. Acesta poate fi luat ca un carminative pentru a reduce simptomele griping şi alte forme de indigestie, şi este, de asemenea, de o valoare în tratamentul de dismenoree. Componenta sa amar stimuleaza secretiile digestive superioare, mobilitate intestinal, fluxul biliar, şi funcţia de pancreas, în timp ce uleiul volatil are un efect carminativ şi de stimulare a digestiei. Ea are o acţiune vermifug. Există, de asemenea, pare a fi un efect relaxant mai general, astfel încât planta este adecvată în tratamentul de nervozitate, excitabilitate şi ameţeli. Aceasta ajută la fortificarea sistemului nervos, în general, debilitati.



În 1997, Institutul Naţional de Herbalists medicale din Marea Britanie a trimis un chestionar pentru practicanţii sale membre cu privire la utilizarea clinică şi experienţa de salvie. De 49 de respondenţi, 47 salvie folosit în practica lor, şi 45 de folosit în special în prescripţiile pentru menopauza. Aproape toate au fost trimiterile la cererea salvie pentru bufeuri, transpiratii nocturne, şi efectul său de estrogen. Gama de vârstă a pacienţilor menopauza a fost de 40 la 64, cu o medie de 49.76. Trei sferturi au fost în vârstă de 47 - 52. Patruzeci şi trei de practicanţi remarcat, de asemenea, utilizarea sa la infecţii, în principal, a tractului respirator superior, 29 au raportat utilizarea sa în dureri de gât, iar 15 au raportat utilizarea sa în gură şi a bolilor gingiilor, luate sub forma de gargara si apa de gura. Un alt domeniu principal subliniat de către respondenţi a fost utilizarea sa ca un tonic general, de epuizare oboseala, nervos, epuizarea sistemului imunitar, şi de memorie şi de concentrare săraci, la orice varsta. Preferinţă sub formă de dozare a fost de asemenea raportate. salvie a fost prescris ca ceai (infuzie apoasă), de 37 de practicieni, tinctură alcoolică de 30, tinctura proaspete de 14, fluidextract alcoolică de 2, suc proaspat de 2, şi frunze proaspete de 1 (Beatty şi Denham, 1998).

Este bine documentat faptul că frunza de salvie ajuta la reducerea transpiraţii menopauza. Într-un studiu, transpiraţie excesivă, a fost indusă de Pilocarpină. Transpiraţie a fost redusă atunci când participanţii s-au dat un extract apos de frunze de salvie proaspătă. Într-un studiu mai mult de 40 de pacienţi au primit extract apos uscate de salvie proaspătă (440mg) şi 40 s-au dat infuzie de salvie (4,5 g), planta de zi cu zi. Ambele grupuri de pacienţi au prezentat o reducere în transpiraţie.

Salvia are un puternic anti-hydrotic acţiune, şi a fost un tratament traditional pentru transpiraţii nocturne, în care sufera de tuberculoza. Efectele sale estrogenice pot fi folosite pentru a trata unele cazuri de dismenoree şi nereguli menstruale sau amenoree şi poate reduce producţia de lapte matern.

De cercetare a sugerat că prezenţa de ulei volatil în salvie este în mare măsură responsabil de cele mai multe dintre proprietăţile sale terapeutice, în special acţiunile sale anti-septic, astringente si de relaxare. Salvia este, de asemenea, utilizat în tratamentul intern de transpiraţii nocturne, salivaţie excesivă (ca în boala Parkinson), transpiraţie abundentă (ca în TB), anxietate şi depresie. Extern, este utilizat pentru a trata muscaturile de insecte, piele, gura, gat si infectii vaginale de descărcare de gestiune şi de gumă.

Se crede că salvie este similar cu rozmarin, în capacitatea sa de a îmbunătăţi funcţia creierului şi memoria. Într-un studiu care a implicat 20 de voluntari sănătoşi ulei de salvie cauzate îmbunătăţiri indicate în retragere cuvânt şi viteza de atenţie. Între timp, activitatea de salvie şi elementelor sale constitutive au fost investigate în căutarea de noi medicamente pentru tratamentul bolii Alzheimer, cu rezultate promitatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu